Anlägga häck

Vi hjälper er längs hela vägen!
KONTAKTA OSS

ATT PLANTERA EN HÄCK PÅ SIN TOMT ÄR OFTA BÅDE NÅGOT VACKERT OCH NÖDVÄNDIGT

Är ni ute efter en ny häck och önskar hjälp med val av häck, plantering och skötsel så har ni kommit helt rätt. Vi har duktiga trädgårdsmästare och grävmaskinister hjälper er från val av häck till plantering och genomgång hur ni ska sköta om er nya häck.

Anlägga en ny häck kan bli en stor investering och Stockholm Trädgårdstjänst hjälper er längs hela vägen! 

Häckplantering

Hur gå en häckplantering till?

1. Första steget är att välja vilken typ av häck vi ska plantera. Vi hjälper er hela vägen med val av häck.

2. För att ge den nya häcken bästa möjliga förutsättningar så gräver vi ett planteringsdike på 50 x 50 cm. Schaktmassorna körs till återvinning och vi fyller diket med Hasselfors Planteringsjord. 

3. Så snart häckplantorna har levererats så kommer vi ut och planterar. Vi rekommenderar också våra kunder att installera droppbevattning – det är en relativt billig ”försäkring” att plantorna blir bevattnade som dom ska. 

4. Vi går igenom med er hur ni ska sköta om er nya häck. Vi lämnar också en fuktmätare till er så ni kan kontrollera att jorden har rätt fuktighet. 

VAL AV HÄCK

Det finns en uppsjö av val man måste ta ställning till när man ska välja en ny häck:

Först och främst behöver man välja vilken sorts häck ni vill ha. Ska den vara vintergrön? Är det soligt läge? Vill ni att den ska blomma? 

Nästa steg blir att välja storlek på plantorna. Hur snabbt växer den? Barrotad, klump eller kruka? Behöver alla plantor vara lika stora?

Våra kunniga trädgårdsmästare hjälper er gärna med val av häck. 

VAD KOSTAR DET ATT ANLÄGGA HÄCK?

Kostnaden för att anlägga en häck kan delas upp i två, den ena delen är inköp av plantor och den andra är arbetet med att gräva och plantera den nya häcken. 

Häckplantor kan kosta från någon hundralapp per meter till flera tusen kronor för höga färdigväxta häckar. Våra duktiga Trädgårdsmästare hjälper med val av häck och storlek.

Kostnaden för att gräva, byta ut jorden och plantera häck kostar ca 900 – 1 500 kr per meter. Är sträckan lättillgänglig (exempelvis längst en väg) och vi ska plantera små häckplantor landar kostanden närmare 900 kr per meter.

Ligger sträckan längre in på tomten och allt material behöver flyttas med maskiner så landar kostnaden närmare 1 500 kr per meter.

Har ni en befintlig häck som ni vill byta ut till en ny så får ni Rut-avdrag på att gräva bort den gamla häcken. 

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

GARANTI

Skulle det uppstå några problem med er nya häck så ar ni som kund givetvis 5 års garanti i enlighet med konsumentköplagen. 

Men tänk på att det är ert ansvar att vattna och sköta om häcken. Vanligast orsaken till att en häck dör är att det inte har blivit korrekt skött. 

TJÄNSTER

TRÄDGÅRD

TJÄNSTER

TRÄDVÅRD & TRÄDFÄLLNING

ANLÄGGNING AV

GRÄSMATTA

ANLÄGGNING AV

HÄCK