ANLÄGGA GRÄSMATTA

Vi hjälper er längs hela vägen!
KONTAKTA OSS

VI har lång erfarenhet av att anlägga och renovera gräsmattor

Våra duktiga grävmaskinister göra alla förberedelser innan Trädgårdsmästaren kommer och sår eller rullar er nya gräsmatta.

Trädgårdsmästaren går även igenom hur ni ska sköta om er nya gräsmatta för bästa resultat!

Löpande trädgårdsskötsel

SÅ ELLER RULLA GRÄSMATTA?

Oavsett om ni väljer att så eller rulla er nya gräsmatta så är underlaget nyckeln till ett bra resultat. På Stockholm Trädgårdstjänst så använder vi alltid Hasselfors Gräsmattejord som underlag. 

En rullad gräsmatta kräver mindre arbete från er som kund och ni kan snabbare börja använda er nya gräsmatta. Dock kostar en färdig gräsmatta mer per kvadratmeter i inköp och det tar längre tid att rulla än att så en gräsmatta.

En sådd gräsmatta tar längre tid att etablera sig. Under etableringen så kommer ni behöva rensa ogräs som också gillar nygödslad jord och ni kommer behöva stödså. Oavsett om ni väljer en rullad gräsmatta eller en sådd så är vattna A och O. 

VAD KOSTAR DET?

Hur mycket det kostar att anlägga er nya gräsmatta påverkas av:

  • Hur många kvadratmeter?
  • Vill ni ha en sådd eller rullad gräsmatta
  • Hur ser underlaget ut idag?
  • Är platsen där ni önskar gräsmatta lättillgänglig? Eller kommer vi behöva frakta allt material över tomten?

Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

GARANTI?

Skulle det uppstå några problem med er nya gräsmatta så ar ni som kund givetvis 5 års garanti i enlighet med konsumentköplagen. 

LÄS MER OM Hasselfors Gräsmattejord

Gräsmattejord är en sållad och jämn mineraljord med stabil struktur. Den passar som grund till nyanläggning och restaurering av gräsytor. Lämpar sig lika bra till rullgräs som sådda gräsytor.

Sanden ger jorden struktur och genomsläpplighet medan leran och det organiska materialet ökar jordens fukt och närings-hållande förmåga, små stenar och pinnar förekommer i jorden.

TJÄNSTER

TRÄDGÅRD

TJÄNSTER

TRÄDVÅRD & TRÄDFÄLLNING

ANLÄGGNING AV

GRÄSMATTA

ANLÄGGNING AV

HÄCK